Cezar salata je jedna od najpozatnijih i najpopularnijih obrok salata u svetu. Lako se pravi i kod kuće, a mi vam donosimo super recept za domaće krutone koji će joj poboljšati ukus. Ako volite da jedete čuvenu Cezar salatu, onda obavezno isprobajte i ovaj recept za koji će vam biti potrebno manje od pola sata. Uživajte!
Sastojci:
- 1 hleb
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 2-4 kašike putera, rastopljenog
- 1-2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 2 kašičice sušenog origana
Recept za domaće krutone za Cezar salatu:
Pripremite hleb
Isecite hleb na kockice približne veličine. Stavite hleb u neku posudu.
Dodajte ostale sastojke
Kockicama hleba dodajte istopljeni puter, maslinovo ulje, beli luk u prahu, so, biber i origano. Mešajte sve dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Pecite krutone
Poređajte krutone na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Na pola pečenja okrenite krutone na drugu stranu. Ohladite i stavite u Cezar salatu.
Napomena: Krutone možete da čuvate u hermetički zatvorenoj posudi nekih nedelju dana.
Pročitajte i ovo: Originalan preliv za Cezar salatu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem