Cezar salata je jedan od najpopularnijih obroka, koji se tokom leta često naručuju u srpskim restoranima. Zasitna je i ukusna, a mi vam predlažemo da je napravite kod kuće i to za mnogo manje para. Ako niste ljubitelji inćuna slobodno ih izbacite, ali onda samo malo posolite umak. Cezar salata nije komplikovana za pripremu, a idealan je obrok kada su napolju visoke temeprature.
- Sastojci:
- 4 kriške hleba
- 2 pileća filea
- 1 zelena salata
- Za umak:
- 1 čen belog luka
- 2 inćuna
- parmezan
- 5 kašika majoneza
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Isecite hleb na kockice (sitne), pa poređajte na pleh i poprskajte maslinovim ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok hleb ne postane hrskav, obično treba nekih 10 minuta. Možete da koristite i kupovne krutone. Belo meso lepo začine po želji, pa malo nauljite i propržite u tiganju. Pomešajte mleveni beli luk, viljuškom izmrvljene inćune, majonez, sirće i šaku parmezana i sve dobro sjedinite. Ako je mnogo gust umak razblažite ga sa 2-3 kašike vode. U posudi pomešajte opranu i osušenu zelenu salatu, seckane komade piletine, krutone i sve to prelijte umakom.Lepo promešajte. Pospite parmezanom i služite. Ako želite možete da dodate i proprženu slaninu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem