Cezar salata je jedan od najpopularnijih obroka, koji se tokom leta često naručuju u srpskim restoranima. Zasitna je i ukusna, a mi vam predlažemo da je napravite kod kuće i to za mnogo manje para. Ako niste ljubitelji inćuna slobodno ih izbacite, ali onda samo malo posolite umak. Cezar salata nije komplikovana za pripremu, a idealan je obrok kada su napolju visoke temeprature. 

  • Sastojci: 
  • 4 kriške hleba 
  • 2 pileća filea 
  • 1 zelena salata
  • Za umak:
  • 1 čen belog luka
  • 2 inćuna 
  • parmezan 
  • 5 kašika majoneza
  • 1 kašika sirćeta

Priprema: 
Isecite hleb na kockice (sitne), pa poređajte na pleh i poprskajte maslinovim ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok hleb ne postane hrskav, obično treba nekih 10 minuta. Možete da koristite i kupovne krutone. Belo meso lepo začine po želji, pa malo nauljite i propržite u tiganju. Pomešajte mleveni beli luk, viljuškom izmrvljene inćune, majonez, sirće i šaku parmezana i sve dobro sjedinite. Ako je mnogo gust umak razblažite ga sa 2-3 kašike vode. U posudi pomešajte opranu i osušenu zelenu salatu, seckane komade piletine, krutone i sve to prelijte umakom.Lepo promešajte. Pospite parmezanom i služite. Ako želite možete da dodate i proprženu slaninu. 

BONUS VIDEO: 

Cezar salata sa makaronama  Instagram/veganfeedgram

Izvor: Stvar ukusa