Kada želite brzo da napravite ručak za celu porodicu, a ne spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, onda je naš predlog da probate krompir čorbu. Ona nije komplikovana za pripremu, a uspeva i potpunim početnicima u kuhinji. U krompir čorbu možete da dodajte i povrće po želji, a možete čak da dodate i malo mesa. Ukus je fantastičan, a gotova je za manje od pola sata.
- Sastojci:
- 400 g krompira
- 1 šargarepa
- 1 štapić celera
- 1 kašika masti
- 1 kocka za supu
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi istopite mast, pa kratko propžite krompir koji ste iseckali na kockice, kao i rendanu šargarepu i seckani celer. Posolite pobiberite, pospite slatku papriku i sipajte vodu. Kuvajte nekih 20 minuta, pa dodajte kocku supe i mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se kuva još par minuta, dok se krompir ne skuva, pa isključite šporet. Umutite jaje sa kiselom pavlakom, pa dodajte u čorbu i brzo promešajte. Pospite seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem