Jedna od omiljenih srpskih salata je i krompir, a nju možete da jedete i kao prilog, ali i kao zaseban obrok. Najbolje se slaže sa ribom, a mi vam danas predlažemo da napravite krompir salatu sa tunjevinom i čeri paradajzom. Brzinski se sprema, zasitna je, a ni sastojci nisu skupi. 

  • Sastojci:
  • 300 g krompira 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 limun 
  • 60 g maslina 
  • 200 g čeri paradajza 
  • 160 g tunjevine 
  • maslinovo ulje
  • bosiljak

Priprema: 

Krompir skuvajte sa sve ljuskom, pa kada se ohladi, oljuštite i iscedite. Stavite u posudu za salatu i dodajte proceđenu tunjevinu, masline, čeri paradajz isečen na polutke i ljubičasti luk isečen na rebarca. Zatim prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna i promešajte. Začinite ako je potrebno i ukrasite svežim bosiljkom. 

BONUS VIDEO: 

Salata sa kuvanim jajima i feta sirom TikTok/ themediterraneandish

Izvor: Stvar ukusa