U Srbiji kada se pomene krompir salata ili dalamatinsko varivo, zna se da se onda ovo povrće služi sa lukom, radičem ili blitvom. Ako volite da eksperimentišete sa ukusima, naš predlog je da probate gurmansku krompir salatu kakvu prave Amerikanci. Oni dodaju i slaninu, kuvana jaja, majonez, senf, začine... i time je čine neverovatno kaliročnom, pa je dovoljna kao zaseban obrok, a možete da je služite i kao namaz za hleb. 

  • Sastojci: 
  • 7 krompira 
  • 3 jajeta 
  • 1/2 crnog luka
  • pola zelene paprike
  • 1 stabljika celera
  • 1 mladi luk
  • 2 kašike seckanog vlašca
  • 250 g majoneza
  • 3 slanina
  • 4 kašike senfa
  • 2 kisela krastavčića 
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice sušenog peršuna

Priprema:

Krompir iseckajte na kockice, pa skuvajte, kao i jaja. Slaninu propržite i iseckajte na kokice. U posudi pomešajte krompir koji ste procedili i ohladili, pa dodajte sitno seckani luk, jaja, papriku, celer, mladi luk, valašac, kisele krastavce i slaninu.Dodajte majonez, senf i začine (možete još neki po želji začin) i sve dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da se ohladi u frižideru nekih pola sata. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/lara_bojanic Krompir

Izvor: Stvar ukusa