U Srbiji kada se pomene krompir salata ili dalamatinsko varivo, zna se da se onda ovo povrće služi sa lukom, radičem ili blitvom. Ako volite da eksperimentišete sa ukusima, naš predlog je da probate gurmansku krompir salatu kakvu prave Amerikanci. Oni dodaju i slaninu, kuvana jaja, majonez, senf, začine... i time je čine neverovatno kaliročnom, pa je dovoljna kao zaseban obrok, a možete da je služite i kao namaz za hleb.
- Sastojci:
- 7 krompira
- 3 jajeta
- 1/2 crnog luka
- pola zelene paprike
- 1 stabljika celera
- 1 mladi luk
- 2 kašike seckanog vlašca
- 250 g majoneza
- 3 slanina
- 4 kašike senfa
- 2 kisela krastavčića
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog peršuna
Priprema:
Krompir iseckajte na kockice, pa skuvajte, kao i jaja. Slaninu propržite i iseckajte na kokice. U posudi pomešajte krompir koji ste procedili i ohladili, pa dodajte sitno seckani luk, jaja, papriku, celer, mladi luk, valašac, kisele krastavce i slaninu.Dodajte majonez, senf i začine (možete još neki po želji začin) i sve dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da se ohladi u frižideru nekih pola sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus