Od tikvica možete da napravite najraznovrsnija jela, a ovo je ubedljivo najlakši recept. Tikvice isecite na kolutove, pospite sirom i ispecite. Ovako pripremljene su odličan prilog, ali i kao lagani letnji obrok koji će vas zasititi. Priprema je nikad lakša, a toliko su ukusne da će ih i deca rado jesti.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 2 kašike ulja
- malo mirođije
- 80 g tvrdog sira
- 1 kašika majoneza
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite na kolutove. Posolite, pospite slatku papriku i beli luk u prahu, pa sipajte ulje. Promešajte. Poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 10-15 minuta. U posudi pomešajte rendani sir, seckanu mirođiju i majonez. Sve dobro sjedintie i stavite na tikvice, pa pecite još 5 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus