Sataraš je letnje jelo koje se pravi od paprike, paradajza i pirinča. Kratko se krčka, a neko u ovo jelo dodaje meso ili jaja, za još bolji ukus. Sataraš nije teško napraviti, a mi vam donosimo još jedan fantastičan recept za ovo jelo. Ono što ga razlikuje od svih drugih je to što se ne peče i ne kuva, već se hladi u frižideru. A takođe, u raznovrsno povrće se dodaje med i limunov sok što ovom jelu daje poseban šmek.
- Sastojci:
- 4 male tikvice
- 1 l vode
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 paprike
- 1 veza peršuna
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 2-3 kašike meda
- 100 ml maslinovog ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kada proključa dodajte tikvice isečene na deblje štapiće. Ostavite u vodi 2-3 minuta, pa vadite na ubrus da se ocede. U posudi pomešajte seckani crni luk, šargarepu, papriku, peršun, pa dodajte mleveni beli luk. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom. Promešajte, pa dodajte med i limunov sok i opet promešajte. Zatim u vatrostalnu posudu poređajte tikvice, preko stavite povrće, pa poređajte još jedan red tikvica. Prelijte vrelim maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu