U toku je Uskršnji post, ali to ne znači da morate da se odričete omiljene hrana. Danas postoji toliko ukusnih recepata koji su prosto savršeni, a za skoro svako mrsno jelo postoji njegova posna zamena. Ako postite na vodi, naš je predlog da napravite aromatične tikvice koje se peku u rerni. Ne postoji ništa jednostavnije od ovog recepta, a ni ukusnije.
- Sastojci:
- 900 g tikvica
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike paprike
- 1 kašika soka od limuna
- peršun
Priprema:
Isecite tikvice na kolutove, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 15 minuta. Zatim ih procedite, obrišite ubrusom, pa začinite seckanim belim lukom i slatkom paprikom, pa prelijte sokom od limuna. Dobro promešajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Gotove pospite seckanim peršun.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem