U toku je Uskršnji post, a danas, sutra i prekosutra posti se na vodi. U tom periodu obično nam nedostaje ideja šta možemo da pripremamo za jelo, ali nema potrebe za ustrčavanjem. Naš predlog je đuveč iz rerne za koji je potrebno da iskombinujete nekoliko različitih vrsta povrća i posno jelo bogatog ukusa je spremno.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 patlidžan
- 2-3 crvene paprike
- 2-3 paradajza
- brokoli
- 4-5 pečuraka
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 2 ljubičasta luka
Priprema:
Tikvice i patlidžan isecite na kocke, pa stavite u vatrostalnu posudu. Preko poređajte isečeni krompir, brokoli, papriku, pečurke, šargarepu i luk. Začinite po želji, a možete da koristite so, biber, peršun, mirođiju... Sve dobro promešajte, pa sipajte vodu i seckani paradajz. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira