U toku je Uskršnji post, a danas, sutra i prekosutra posti se na vodi. U tom periodu obično nam nedostaje ideja šta možemo da pripremamo za jelo, ali nema potrebe za ustrčavanjem. Naš predlog je đuveč iz rerne za koji je potrebno da iskombinujete nekoliko različitih vrsta povrća i posno jelo bogatog ukusa je spremno.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 patlidžan
- 2-3 crvene paprike
- 2-3 paradajza
- brokoli
- 4-5 pečuraka
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 2 ljubičasta luka
Priprema:
Tikvice i patlidžan isecite na kocke, pa stavite u vatrostalnu posudu. Preko poređajte isečeni krompir, brokoli, papriku, pečurke, šargarepu i luk. Začinite po želji, a možete da koristite so, biber, peršun, mirođiju... Sve dobro promešajte, pa sipajte vodu i seckani paradajz. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus