U toku je Uskršnji post, a danas, sutra i prekosutra posti se na vodi. U tom periodu obično nam nedostaje ideja šta možemo da pripremamo za jelo, ali nema potrebe za ustrčavanjem. Naš predlog je đuveč iz rerne za koji je potrebno da iskombinujete nekoliko različitih vrsta povrća i posno jelo bogatog ukusa je spremno.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 patlidžan
- 2-3 crvene paprike
- 2-3 paradajza
- brokoli
- 4-5 pečuraka
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 2 ljubičasta luka
Priprema:
Tikvice i patlidžan isecite na kocke, pa stavite u vatrostalnu posudu. Preko poređajte isečeni krompir, brokoli, papriku, pečurke, šargarepu i luk. Začinite po želji, a možete da koristite so, biber, peršun, mirođiju... Sve dobro promešajte, pa sipajte vodu i seckani paradajz. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom