Najbitnija stvar kad pravite domaće kiflice, pitu, pogaču i ostalo pecivo je da vam testo bude dobro. Mnoge domaćice misle kako je ono komplikovano za pripremu i zato izbegavaju, ali sa ovim receptom definitivno nema greške. A kako je u toku Uskršnji post naš predlog je da napravite posno ludo testo koje može da stoji u frižideru i do 4 dana. Od njega možete da pravite šta god želite, pa tako i pogaču za Veliki petak.
- Sastojci:
- 1 kg brašna
- 50 g kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 600 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
U toploj vodi izmrvite kvasac i dodajte šećer. Zatim ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, a u drugoj posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. U sredinu sipajte aktivirani kvasac i ulje, pa umesite testo. Od dobijenog testa možete da pravite pecivo po želji, a ako ga nećete odmah koristiti nauljite ga i stavite u kesu, pa u frižider. Tamo može da stoji 3-4 dana, a kada ga izvadite obavezno ga premesite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus