U toku je Uskršnji post i ljudi koji ga se pridržavaju često jedu jednoličnu hranu, jer ne znaju koje sve namirnice mogu da kombinuju. Za skoro svaki mrsni sastojak postoji njegova posna zamena, pa možete da spremate i čuvene specijalitete. Danas se posti na vodi i naš predlog je da napravite obrok salatu sa kinoom i povrćem. Šarena, ukusna i zasitna, ovaj recept je pravi izbor za ručak.
- Sastojci:
- 2 čena belog luka
- 125 ml paradajz soka
- 190 g kinoe
- 325 ml vode
- 140 g zamrznutog kukuruza
- Još:
- 150 g crvene paprike
- 140 g paradajza
- 1 ljubičasti luk
- 1 veza mirođije
- 1 veza mladog luka
- 1 konzerva pasulja
- 1 limun
Priprema:
Operite kinou i procedite. U dubljem tiganju na malo vode propržite sitno seckani beli luk, a zatim dodajte paradajz sos. Promešajte i sipajte kinou i vodu. Opet promešajte i kuvajte nekih 5 minuta, pa dodajte smrznuti kukuruz. Kuvajte dok ne proključa, pa poklopite i smanjite vatru. Ostavite da se kuva još 20 minuta. Sipajte smesu u posudu za salatu, pa dodajte seckani paradajz, papriku, luk, mirođiju, mladi luk i pasulj koji ste prethodno oprali i ocedili. Posolite, pa preko sipajte limunov sok. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem