Tokom posta ljudi često nemaju ideju šta mogu da pripremaju, a danas ima toliko izbora, jer svaka mrsna namiranica ima i posnu verziju. Čuvena jela možete da napravite i bez mesa,a da i dalje budu ukusna. Mi predlažemo da probate ovo posno jelo sa pasuljem i povrćem koje se sprema za manje od pola sata. Pomešajte u šerpi sve sastojke i kratko kuvajte, a onda poslužite sa posnom pogačom. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 konzerva pasulja (može i zrno, samo prvo skuvajte)
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 1-2 paradajza
- 1 paprika
- 250 ml paradajz soka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Propržite seckani crni luk na malo ulja, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada malo omekša dodajte papriku seckanu na kockice, kao i paradajz i sitno sekcan peršun. Promešajte, pa sipajte paradajz sok. Posolite, pobiberite i pošećerite. Promešajte i poklopite, pa kuvajte još 10 minuta posle ključanja na nižoj temepraturi. Zatim dodajte opran i proceđen pasulj, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Naravno promešajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus