Palačinke su omiljena poslastica svih generacija, a za njihovu pripremu nisu potrebni skupi sastojci. Mogu da budu slane ili slatke, a kako je u toku Uskršnji post naučite kako se sprema posna verzija. Nije nimalo komplikovano, ista je procedura kao i za obične jedino što nema jaja i mleka. Uživajte u ukusu savršene i jeftine poslastice, a možete da koristite namaze po želji. 

  • Sastojci:
  • 300 g brašna
  • 500 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kesice sode bikarbone
  • 50 ml ulja
  • prstohvat soli
  • Za punjenje: 
  • orasi
  • džem 
  • šećer 
  • posni eurokrem

Priprema: 
Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa dodajte ulje, kiselu vodu i so. Umutite sastojke. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smese i lepo rasporedite. Pržite sa jedne i druge strane i tako radite dok ne utrošite svu smesu. Možete da ih pospete mlevenim orasima, šećerom ili da ih namažete džemom, posnim eurokremom... 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE