Palačinke su omiljena poslastica svih generacija, a za njihovu pripremu nisu potrebni skupi sastojci. Mogu da budu slane ili slatke, a kako je u toku Uskršnji post naučite kako se sprema posna verzija. Nije nimalo komplikovano, ista je procedura kao i za obične jedino što nema jaja i mleka. Uživajte u ukusu savršene i jeftine poslastice, a možete da koristite namaze po želji.
- Sastojci:
- 300 g brašna
- 500 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kesice sode bikarbone
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
- Za punjenje:
- orasi
- džem
- šećer
- posni eurokrem
Priprema:
Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa dodajte ulje, kiselu vodu i so. Umutite sastojke. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smese i lepo rasporedite. Pržite sa jedne i druge strane i tako radite dok ne utrošite svu smesu. Možete da ih pospete mlevenim orasima, šećerom ili da ih namažete džemom, posnim eurokremom...
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem