Čizkejkje kolač koji se pravi od davnina, a originalni recept je sadržao brašno i sir i pekao se u rerni. Kasnije su nastale moderne verzije ove poslastice koje nisu uključivale pečenje,a prave se od keksa, krem sira kao osnove i ostalih sastojaka po želji.Čizkejk je vremenom postao popularan širom sveta, a naš predlog za post su ove mini verzije koje se pojedu u dva zalogaja.Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 60 g margarina
- Za fil:
- 300 g posnog krem sira
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 200 ml posne slatke pavlake
- Za dekoraciju:
- džem
- voće po želji
Priprema:
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Mleveni keks pomešajte sa istoljenim margarinom i dobro sjedinite. Zatim sipajte po kašiku ili dve dobijene smese u korpice i lepo utisnite. U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile, limunov sok i slatku pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte u korpice i stavite u frižider ili zamrzivač da se lepo stegne. Možete da ih ukrasite tako što ćete ih premazati džemom ili ukrasiti voćem.Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem