Čizkejkje kolač koji se pravi od davnina, a originalni recept je sadržao brašno i sir i pekao se u rerni. Kasnije su nastale moderne verzije ove poslastice koje nisu uključivale pečenje,a prave se od keksa, krem sira kao osnove i ostalih sastojaka po želji.Čizkejk je vremenom postao popularan širom sveta, a naš predlog za post su ove mini verzije koje se pojedu u dva zalogaja.Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 60 g margarina
- Za fil:
- 300 g posnog krem sira
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 200 ml posne slatke pavlake
- Za dekoraciju:
- džem
- voće po želji
Priprema:
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Mleveni keks pomešajte sa istoljenim margarinom i dobro sjedinite. Zatim sipajte po kašiku ili dve dobijene smese u korpice i lepo utisnite. U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile, limunov sok i slatku pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte u korpice i stavite u frižider ili zamrzivač da se lepo stegne. Možete da ih ukrasite tako što ćete ih premazati džemom ili ukrasiti voćem.Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus