Čizkejkje kolač koji se pravi od davnina, a originalni recept je sadržao brašno i sir i pekao se u rerni. Kasnije su nastale moderne verzije ove poslastice koje nisu uključivale pečenje,a prave se od keksa, krem sira kao osnove i ostalih sastojaka po želji.Čizkejk je vremenom postao popularan širom sveta, a naš predlog za post su ove mini verzije koje se pojedu u dva zalogaja.Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 150 g posnog mlevenog keksa 
  • 60 g margarina
  • Za fil: 
  • 300 g posnog krem sira 
  • 100 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 1 kašika limunovog soka
  • 200 ml posne slatke pavlake 
  • Za dekoraciju:
  • džem 
  • voće po želji 

Priprema:
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Mleveni keks pomešajte sa istoljenim margarinom i dobro sjedinite. Zatim sipajte po kašiku ili dve dobijene smese u korpice i lepo utisnite. U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile, limunov sok i slatku pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte u korpice i stavite u frižider ili zamrzivač da se lepo stegne. Možete da ih ukrasite tako što ćete ih premazati džemom ili ukrasiti voćem.Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE