Snikers i čizkejk su dva veoma popularna slatkiša, a kada ih spojite u jedno dobićete poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Sloj karamel fila sa kikirikijem i najlepši krem od sira i čokolade, a priprema je nikad jednostavnija. Idealan je za sve vrste proslava, a sigurno će svi tražiti parče više. Snikers čizkejk sigurno ćete uvrstiti na listu naomiljenijih recepata.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 200 g čokoladnog keksa
  • 70 g putera
  • 30 ml mleka
  • Za fil:
  • 300 g čokolade
  • 600 g krem sira
  • 50 ml kondenzovanog mleka
  • 100 ml slatke pavlake
  • Za karamel fil:
  • 220 g šećera
  • 40 ml vode
  • 100 g putera
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 120 g kikirikija
  • Za glazuru:
  • 130 g mlečne čokolade
  • 130 ml neutralne pavlake
  • 70 g seckanog kikirikija

Priprema:

Keks sameljite, pa pomešajte sa puterom i mlekom. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a zatim u četvrtastom kalupu formirajte koru. Za karamel fil u šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte na umerenoj vatri dok se šećer ne karamelizuje. Zatim dodajte puter i slatku pavlaku i mešajte da se sve sjedini. Na kraju u karamelu umešajte kikiriki. Ostavite da se prohladi. Za fil čokoladu izlomite, stavite u šerpicu, pa je lagano otapajte. U činiji pomešajte krem sir, slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa sve umutite mikserom. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu i još jednom sve umutite. U kalup prvo rasporedite karamel fil sa kikirikijem, a zatim preko njega čokoladni fil. Čizkejk stavite u frižider na 3 sata a se stegne. Za glazuru čokoladu rastopite sa pavlakom na umerenoj temperaturi, a zatim dodajte kikiriki. Kada se malo prohladi rasporedite je preko kolača i lepo poravnajte. Kada se glazura stegne kolač se spreman za jelo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE