Čizkejk je postao planetarno popularna poslastica, a postoji mnogo recepata za ovu kremastu poslaticu. Ovaj će posebno obradovati sve ljubitelje čokolade i oreo keksa, a priprema je vrlo jednostavna. Svi će biti oduševljeni čokoladnim čizkejkom i sigurno će vam sve komšinice tražiti recept.
Sastojci:
Za koru:
200 g oreo keksa
70 g putera
Za fil:
300 g čokolade
600 g krem sira
100 ml slatke pavlake
50 g kodenzovanog mleka
Za preliv:
130 g slatke pavlake
100 g čokolade
Priprema:
Oreko keks sameljite u blenderu ili štapnim mikserom. Pomešajte ga sa rastopljenim puterom i izmešajte tako da dobijete kompaktnu smesu. U kalupu formirajte koru i lepo je poravnajte. U šerpici otopite čokoladu na umerenoj vatri uz konstantno mešanje. Krem sir pomešajte sa kondenzovanim mlekom i umutite da se lepo povežu. Dodajte rastopljenu čokoladu, pa sve lepo sjedinite. Fil prebacite u kalup preko kore. Stavite čizkejk u frižider na minimum 3 sata da se stegne. Za preliv u šerpici pomešajte slatku pavlaku i čokoladu, pa zagrevajte na umerenoj vatri dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada se čizkejk ohladio izvadite ga iz kalupa i prelijte topljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus