Počela je sezona mladog kupusa, a najbolji način da ga iskoristite jeste da napravite sladak kupus. Ovo jelo može da se kuva sa mesom ili bez, a naš predlog je posna verzija sa flekicama ili nekom drugom testeninom, a možete da koristite i krompir. Sladak kupus se od davnina poslužije na srpskim trpezama, a kako su sastojci poprilično jeftini svako može da ga priušti. 

  • Sastojci: 
  • 2-3 kašike ulja
  • 1 praziluk 
  • 1 šargarepa
  • 1 kupus
  • 1 paradajz
  • 1 konzerva pelata 
  • 1/2 kašičice crvene paprike 
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza peršuna
  • posne flekice (ili neka druga testenina, a može i krompir)

Priprema: 
Isecite kupus na manje komade, a u šerpi propržite seckani praziluk na malo ulja. Posle minut dodajte sekcanu šargarepu, a kada omekša povrće posolite, pobiberite i pospite začinsku papriku. Dodajte seckani paradajz, mleveni beli luk, kupus, sipajte vodu i pelat. Promešajte. Ostavite da se krčka dok ne omekša, a pred kraj u drugu šerpu u ključalu vodu sipajte flekice na minut, dva. Zatim ih procedite i dodajte u šerpu sa kupusom, pa ostavite da se krčka još 5-10 minuta. Pospite seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE