Jovanka i Tito su bili poznati kao veliki gurmani i kao neko ko je voleo da isprobava razne specijalitete. Ali, omiljeno jelo nekadašnje prve dame Jugoslavije je bilo pečenje, kao i ovaj recept za slatki kupus. Kada god su imali priliku jeli su ovo feneomenalno jelo koje i vi možete da napravite kod kuće. Količinu sastojaka možete da smanjite po želji.
Sastojci:
1 veća glavica kupusa
oko 1 kg junećeg buta
2 manja crna luka
1 paprika
200 g krompira
2-3 paradajza
zelen za supu 1 veza
2 lovorova lista
malo belog vina
peršun
Priprema:
Meso isecite, pa poređajte u dublju šerpu u koju ste sipali malo ulja. Preko stavite isečen kupusa, krupnije sečen crni luk, papriku i krompir. Zatim dodajte paradajz isečen po želji, vino, peršun i belo vino. Posolite i pobiberite, pa dodajte peršun i lovor. Sipajte vode da prekrije i poklopite. Krčkajte 2 sata na niskoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus