Za ručak uglavnom svi biraju belo meso, jer ne samo da se lako sprema, slaže se sa skoro svim sastojcima i ukusno je. Pripremite ga u sosu od paprike i paradajza i biće mekano i sočno, a kao prilog možete da servirate pire krompir. Priprema je nikad jednostavnija i dosta se brzo pravi, pa je idealan obrok i kada dođete mrtvi umorni sa posla, a gladni ste.
Sastojci:
600 g pilećeg filea
20 g putera
1/2 crnog luka
1/2 paprike
200 g pelata
100 ml vode
peršun
bosiljak
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa ispržite na malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte puter i kada se istopi propržite seckani luk i papriku. Sipajte paradajz sok i vodu, promešajte i vratite meso. Krčkajte još 5 minuta, a onda dodajte seckani peršun i sušeni bosiljak.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća