Kako dolazi hladnije vreme više volimo malo teža jela koja će nas zasititi, pa tako obrok salate i paste zamenite ukusnim jelima kao što su gulaš ili paprikaš. Gulaš je tradicionalno jelo koje se sprema od davnina, a koji se dugo krčka sa mesom po izboru. Donosimo vam recept za lažni gulaš koji se pravi sa ćuftama, krompirom i maslinama. Uživaćete u ukusu, a napravićete zaista lako. Ovaj video je jako popularna na YouTube-u i pogledalo ga je preko 2 miliona ljudi.
Sastojci:
Za meso:
500 g mlevenog mesa
2 kašike prezli
2 čena belog luka
1 jaje
Još:
1 crni luk
3 čena belog luka
100 g sušenog paradajza
1 kocka supe
250 ml vode
250 ml paradajz sosa
1/3 ljute paprike
4 krompira
1 šargarepa
50 g maslina
20 g mirođije
Priprema:
U mleveno meso dodajte prezle, mleveni beli luk i jaje. Zatim dobro sjedinite i oblikujte ćufte, pa ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali ulje. Gotove ćufte izvadite na ubrus i stavite da se ocede od viška masnoće. Zatim u šerpi propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte sušeni paradajz. Razmutite kocku supe u vodi, pa sipajte u luk. Zatim sipajte i paradajz sos. Promešajte, pa dodajte i seckanu ljutu papriku, posolite i dodajte još začina po želji. Kada sos krene da krčka dodajte seckanu šargarepu i krompir. Vratite i ćufte u šerpu i dodajte masline. Poklopite i kuvajte nekih 35-40 minuta. Gotov lažni gulaš pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem