Ideja za večeru nikad dosta pogotovo ako se prave sa krompirom. Između 2 reda omiljenog povrća dodajte sir, šunku i karamelizovani luk i napravićete ukusan obrok koji će se dopasti i najvećim probirljivcima. Krompir je neverovatno sočan, a kada presečete sir koji se razlači ga čini još boljim. Uživajte!
Sastojci:
950 g krompira
5 komada crnog luka
200 g tvrdog sira
7 parčića šunke po izboru
puter
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i prelijte vrelom vodom. Dobro promešajte. Luk isecite na kolutove, pa propržite dok ne omekša. Istopite veći komad putera u tiganju i poređajte pola količine krompira koji ste procedili. Lepo pokrijte dno, pa poređajte pola količine sira koji ste isekli ili izrendali, šunku i preko luk. Još jedan red sira i zatvorite preostalim krompirom. Pokrijte pek papirom i pržite na visokoj temepraturi nekih 5 minuta, pa skinite pek papir i prebacite u rernu. Pecite na 200°C nekih 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus