Palačinke su omiljena poslastica mnogih i ne postoji domaćica koja ne zna recept za testo za palačinke. Međutim, one se mogu spremati i u slanoj varijanti, tako što u smesu odmah ubacite povrće po želji i samo pečete. Filovati ih možete, a i ne morate jer su već dovoljno bogate.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 1,5 šolja mleka
- 1,5 šolja vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica kvasca
- 1 kašičica sode
- 3,5 šolje brašna
- 1 kašičica soli
- 3 mala struka praziluka
- peršun svež i mirođija
- 1 zelena ili crvena paprika
- 1 paradajz
- 1 krompir
- 120 g sira, bilo kog, osim topljenog
Priprema:
U posudi umutite jaja, dodajte mleko pa mutite i dalje. Sipajte vodu, šećer i kvasac, sodu i sve umešajte žicom. Dodajte so i brašno. Ostavite smesu da odstoji 20 minuta. Za to vreme iseckajte peršun, mirođiju, praziluk, papriku, paradajz i narendajte krompir i sir. Sada svo iseckano povrće stavite u činiju sa smesom za palačinke. Promešajte. Pecite kao standardne palačinke sa obe strane. Služite prazne ili namazane krem sirom, pavlakom...
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom