Palačinke su omiljena poslastica mnogih i ne postoji domaćica koja ne zna recept za testo za palačinke. Međutim, one se mogu spremati i u slanoj varijanti, tako što u smesu odmah ubacite povrće po želji i samo pečete. Filovati ih možete, a i ne morate jer su već dovoljno bogate.

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 1,5 šolja mleka
  • 1,5 šolja vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica kvasca
  • 1 kašičica sode
  • 3,5 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 mala struka praziluka
  • peršun svež i mirođija
  • 1 zelena ili crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 1 krompir
  • 120 g sira, bilo kog, osim topljenog

Priprema:

U posudi umutite jaja, dodajte mleko pa mutite i dalje. Sipajte vodu, šećer i kvasac, sodu i sve umešajte žicom. Dodajte so i brašno. Ostavite smesu da odstoji 20 minuta. Za to vreme iseckajte peršun, mirođiju, praziluk, papriku, paradajz i narendajte krompir i sir. Sada svo iseckano povrće stavite u činiju sa smesom za palačinke. Promešajte. Pecite kao standardne palačinke sa obe strane. Služite prazne ili namazane krem sirom, pavlakom...

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE