Zimi jedemo tešku hranu kao što su sarme, pečenje..., ali tu su salate da nas osveže, npr. kupus, ali i da nas zasite kao što je ova. Osnovni sastojci su belo meso, pasulj i krastavac, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke. Piletinu prethodno ispecite, a začinite je po svom ukusu. Ova pileća salata može da zameni ručak, ali i večeru.
- Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 1 ljubičasti luk
- 200 g pasulja iz konzerve
- 1 krastavac
- 1-2 kašike majoneza
Priprema:
Meso isecite na šnicle, posolite i pobiberite, pa ispržite na puteru. Zatim ljubičasti luk isecite na rebarca, a krastavac na trake. Meso takođe isecite na trake i pomešajte sve sastojke. Dodajte pasulj koji ste procedili i sipajte majonez. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus