Zimi jedemo tešku hranu kao što su sarme, pečenje..., ali tu su salate da nas osveže, npr. kupus, ali i da nas zasite kao što je ova. Osnovni sastojci su belo meso, pasulj i krastavac, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke. Piletinu prethodno ispecite, a začinite je po svom ukusu. Ova pileća salata može da zameni ručak, ali i večeru.
- Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 1 ljubičasti luk
- 200 g pasulja iz konzerve
- 1 krastavac
- 1-2 kašike majoneza
Priprema:
Meso isecite na šnicle, posolite i pobiberite, pa ispržite na puteru. Zatim ljubičasti luk isecite na rebarca, a krastavac na trake. Meso takođe isecite na trake i pomešajte sve sastojke. Dodajte pasulj koji ste procedili i sipajte majonez. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem