Zimi jedemo tešku hranu kao što su sarme, pečenje..., ali tu su salate da nas osveže, npr. kupus, ali i da nas zasite kao što je ova. Osnovni sastojci su belo meso, pasulj i krastavac, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke. Piletinu prethodno ispecite, a začinite je po svom ukusu. Ova pileća salata može da zameni ručak, ali i večeru.

  • Sastojci:
  • 300 g belog mesa 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 200 g pasulja iz konzerve 
  • 1 krastavac 
  • 1-2 kašike majoneza 

Priprema:

Meso isecite na šnicle, posolite i pobiberite, pa ispržite na puteru. Zatim ljubičasti luk isecite na rebarca, a krastavac na trake. Meso takođe isecite na trake i pomešajte sve sastojke. Dodajte pasulj koji ste procedili i sipajte majonez. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE