Lažne pite sve više osvajaju srca ljudi, jer ne samo da se lako, nego se i brzo spremaju. Mogu da se prave od raznovrsnih namirnica, a mi predlažemo da napravite ovu od povrćaprelivenu jajima. Odličan je predlog za doručak, ručak ili večeru, ali isto tako će obogatiti i slavsku ili prazničnu tprezu. Jeftino, a ukusno jelo kojem niko neće odoleti.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 manje šargarepe
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 100 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 50 ml ulja
- 250 ml mleka
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U tiganju propržite seckan crni luk, pa dodajte šargarepu, papriku i tikvice. Posolite i pobiberite. Jaja umutite sa mlekom i uljem, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Posolite i pobiberite. Nauljite tepsiju, sipajte povrće, prelijte i pospite rendanim sirom. Pecite na 190°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem