Nema ništa lepše nego kada se tokom praznika ušuškate ispod ćebeta i uživate u božićnim filmovima uz toplu čokoladu.

Za razliku od kupovnih napitaka, koji često sadrže aditive i veštačke zaslađivače, ova domaća i zdrava topla čokolada omogućava uživanje bez griže savesti.

Blaga i kremasta, super je i za decu kao mala slatka nagrada pred spavanje, a ujedno je i posna, iako je, po želji, može pripremiti i sa običnim mlekom.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: topli napitak

Porcije/Količina: 2 šolje

Vreme pripreme: 5 minuta

Vreme kuvanja: 10 minuta

Ukupno vreme pripreme: 15 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 500 ml biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, bademovo)
  • 4 kašičice kukuruznog skroba
  • 5 kašičica kakao praha
  • 3 kašičice meda
  • prstohvat soli
  • cimet

Priprema:

1. korak: Mešanje suvih sastojaka

U manjoj šerpi pomešajte kakao, kukuruzni skrob, cimet i prstohvat soli.

2. korak: Dodavanje mleka

Polako dodajte biljno mleko u suve sastojke, stalno mešajući da se ne rastvore grudvice.

Savet za kremastiju teksturu:

Dodajte kašičicu posnog kokosovog mleka ili bademovog putera.

3. korak: Kuvanje

Zagrevajte na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje dok napitak ne provri i počne da se zgušnjava. Ovo obično traje oko 5 minuta.

4. korak: Zaslađivanje

Kad je napitak zgusnut i topao, dodajte med i dobro promešajte.

5. korak: Serviranje

Poslužite odmah i uživajte u toplom, zdravom napitku bez griže savesti.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.