Polako nam stiže lepo vreme, ali to nije razlog da ne uživate u omiljenim zimskim napicima, kao što je topla čokolada. Kućom će se širiti prelepi miris začina, kao kada pripremate božićne džindžerbred kolačiće. U jafa toploj genariciji uživaće i mlađi i stariji, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta, umesto kravljeg možete da koristite bademovo ili neko drugo mleko. 

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 1 pomorandža 
  • 100 g čokolade
  • 1 kašičica meda (može i šećer)
  • malo cimeta
  • malo muskantnog oraščića

Priprema:

Pomorandžinu koru dobro operite sodom bikarbonom, a onda izrendajte. U mleko dodajte koru pomorandže i čokoladu i kuvajte dok se sve lepo ne sjedini. Zatim u vrelu čokoladu dodajte med, cimet i muskatni oraščić, pa lepo promešajte. 

Izvor: Šerpica