Polako nam stiže lepo vreme, ali to nije razlog da ne uživate u omiljenim zimskim napicima, kao što je topla čokolada. Kućom će se širiti prelepi miris začina, kao kada pripremate božićne džindžerbred kolačiće. U jafa toploj genariciji uživaće i mlađi i stariji, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta, umesto kravljeg možete da koristite bademovo ili neko drugo mleko.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 pomorandža
- 100 g čokolade
- 1 kašičica meda (može i šećer)
- malo cimeta
- malo muskantnog oraščića
Priprema:
Pomorandžinu koru dobro operite sodom bikarbonom, a onda izrendajte. U mleko dodajte koru pomorandže i čokoladu i kuvajte dok se sve lepo ne sjedini. Zatim u vrelu čokoladu dodajte med, cimet i muskatni oraščić, pa lepo promešajte.
Izvor: Šerpica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem