Napravite složenac od krompira, sardine i povrća. Preukusnojelo preliveno jogurtom i jajima je baš sočno sa intezivnim ukusom, a korica je zlatna. Dopašće se celoj porodici, a ako imate zemljanu posudu obavezno spremajte u njoj jer će ukus biti još bolji. Sastojci nisu skupi, a priprema je nikad jednostavnija.
- Sastojci:
- 5 krompira
- 2 jajeta
- 4 kašike jogurta
- 1 kašika parmezana
- 100 ml vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 crnog luka
- puter
- 300 g čeri paradajza
- 1 kašika paradajz paste
- 2 konzerve sardine
Priprema:
Krompir sitnije iseckajte, pa stavite da se kuva. Zatim u posudi umutite jaja i jogurt, posolite i pobiberite, pa dodajte vodu, maslinovo ulje, parmezan i sjedinite. Na puteru ispržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte čeri paradajz isečen na polutke. Zatim sipajte paradajz pastu i pržite. Pred kraj dodajte sardine koje ste iseckali i procedili. Pospite bosiljak i promešajte. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Krčkajte dok ne omekša. U tepsiju stavit 3 kockice putera, pa rasporedite kuvani krompir koji ste procedili. Preko stavite povrće i sardine, pa sipajte preliv od jogurta i jaja. Malo promešajte, pa pecite u rerni na 190°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus