Napravite složenac od krompira, sardine i povrća. Preukusnojelo preliveno jogurtom i jajima je baš sočno sa intezivnim ukusom, a korica je zlatna. Dopašće se celoj porodici, a ako imate zemljanu posudu obavezno spremajte u njoj jer će ukus biti još bolji. Sastojci nisu skupi, a priprema je nikad jednostavnija

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 2 jajeta 
  • 4 kašike jogurta 
  • 1 kašika parmezana 
  • 100 ml vode 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 crnog luka 
  • puter 
  • 300 g čeri paradajza 
  • 1 kašika paradajz paste 
  • 2 konzerve sardine

Priprema:
Krompir sitnije iseckajte, pa stavite da se kuva. Zatim u posudi umutite jaja i jogurt, posolite i pobiberite, pa dodajte vodu, maslinovo ulje, parmezan i sjedinite. Na puteru ispržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte čeri paradajz isečen na polutke. Zatim sipajte paradajz pastu i pržite. Pred kraj dodajte sardine koje ste iseckali i procedili. Pospite bosiljak i promešajte. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Krčkajte dok ne omekša. U tepsiju stavit 3 kockice putera, pa rasporedite kuvani krompir koji ste procedili. Preko stavite povrće i sardine, pa sipajte preliv od jogurta i jaja. Malo promešajte, pa pecite u rerni na 190°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE