Musaka je mnogima omiljeno jelo, koje potiče iz Grčke, a našlo je posebno mesto na našoj trpezi. Ovaj recept za složenac od krompira i piletine podseća na čuveno jelo, ali se priprema brže i jednostavnije. Nema prethodne termičke obrade sastojaka sve ih samo poređate u vatrostalnu činiju, zalijete i zapečete. 

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 500 g pilećeg filea
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica luka
  • 500 ml pilećeg bujona
  • so, biber

Priprema:

Kompir oljuštite i isecite na tanje kolutove. Piletinu isecite na kockice, pa je ubacite u dublju činiju. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa dodajte u piletinu, sve začinite po ukusu i dobro izmešajte. Na dno vatrostalne posude poređajte dva reda krompira, preko poređajte piletinu sa začinima, pa odozgo još jedan red krompira. Sve zalijte pilećim bujonom, pokrijte činiju aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 45 minuta do sat vremena u zavisnosti od jačine rerne, a pred kraj pečenja skinite foliju i ostavite da se zepeče i krompir dobije hrskavu koricu. Po želji pre služenja pospite sa malo naseckanom peršuna. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE