Cezar salata je popularna i često se jede leti umesto obroka. Brzo i lako se pravi, a sadrži slaninu i belo meso, pa je i zasitna. Zaboravite na ovu čuvenu salatu jer vam sada predlažemo još bolju sa prženim krompirom i piletinom, kao i kuvanim jajima. Priprema je još jednostavnija, nema pravljenja dresinga jer se koristi majonez. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1-2 krompira
- 150 g krastavca
- 150 g kukuruza iz konzerve
- 2 jajeta
- 200 g belog mesa
- 1 čen belog luka
- peršun
- 1-2 kašike majoneza
Priprema:
Krompir isecite na što tanje trakice (tanje od pomfrita, može i ista veličina), pa prelijte vodom i ostavite 5 minuta. Procedite i osušite ubrusom, pa ispržite. Sipajte u posudu i dodajte sitno seckan krastavac, jaja koja ste prethodno skuvali, kao i belo meso koje ste skuvali i isekli tanko. Dodajte seckani peršun, kukuruz posolite, pobiberite, dodajte mleveni luk, majonez i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus