Cezar salata je popularna i često se jede leti umesto obroka. Brzo i lako se pravi, a sadrži slaninu i belo meso, pa je i zasitna. Zaboravite na ovu čuvenu salatu jer vam sada predlažemo još bolju sa prženim krompirom i piletinom, kao i kuvanim jajima. Priprema je još jednostavnija, nema pravljenja dresinga jer se koristi majonez. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1-2 krompira
- 150 g krastavca
- 150 g kukuruza iz konzerve
- 2 jajeta
- 200 g belog mesa
- 1 čen belog luka
- peršun
- 1-2 kašike majoneza
Priprema:
Krompir isecite na što tanje trakice (tanje od pomfrita, može i ista veličina), pa prelijte vodom i ostavite 5 minuta. Procedite i osušite ubrusom, pa ispržite. Sipajte u posudu i dodajte sitno seckan krastavac, jaja koja ste prethodno skuvali, kao i belo meso koje ste skuvali i isekli tanko. Dodajte seckani peršun, kukuruz posolite, pobiberite, dodajte mleveni luk, majonez i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća