Na soku od zove su odrastale starije generacije, a i sada leti često može da se nađe u nekom domaćinstvu. Osvežavajuć i mirisan napitak je idealan kada su vrućine. A kako dolazi vreme za zimnicu, spremite i džem od plodova zove. Efektno izgleda, tamne je boje, kao i onaj od kupina, a možete da premažete i vanilice njime. Takođe, ako volite da eksperimentišete može da se služi uz meso, jer ima kiselkasto sladak ukus.
Sastojci:
- 2 kg ploda zove
- 1 kg šećera
- 1 l vode
- 2 vanilin šećer
Priprema:
Dobro operite svaki plod zove pod mlazom vode, a zatim u šerpu sipajte pola količine vode i skuvajte zovu. Zatim ih dobro izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom, pa sipajte preostalu vodu i dodajte vanilin šećer i šećer. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu i sipajte u sterilisanu teglu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus