Na soku od zove su odrastale starije generacije, a i sada leti često može da se nađe u nekom domaćinstvu. Osvežavajuć i mirisan napitak je idealan kada su vrućine. A kako dolazi vreme za zimnicu, spremite i džem od plodova zove. Efektno izgleda, tamne je boje, kao i onaj od kupina, a možete da premažete i vanilice njime. Takođe, ako volite da eksperimentišete može da se služi uz meso, jer ima kiselkasto sladak ukus.
Sastojci:
- 2 kg ploda zove
- 1 kg šećera
- 1 l vode
- 2 vanilin šećer
Priprema:
Dobro operite svaki plod zove pod mlazom vode, a zatim u šerpu sipajte pola količine vode i skuvajte zovu. Zatim ih dobro izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom, pa sipajte preostalu vodu i dodajte vanilin šećer i šećer. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu i sipajte u sterilisanu teglu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem