Italijani su najpoznatiji po makaronama, a ovo je jedan od najlakših i najukusnijih recepata. Pre godinu dana je na društvenoj mreži TikTok priprema makarona iz rerne sa fetom i paradajzom zaludela svet, a sada je u već proveren recept dodati i mleveno meso. Ove ukusne bolonjeze sa dodatkom fete i paprike su zasitne, a prave se lako.
- Sastojci:
- 300 g čeri paradajza
- 1 crni luk
- 300 g paprike
- 200 g feta sira
- italijanski začin
- 450 g mlevenog mesa
- 1 čen belog luka
- tvrdi sir
Priprema:
Tepsiju nauljite, pa poređajte paradajz, seckani crni luk, papriku i posolite, pobiberite, pa pospite italijanskim začinom. Preko stavite parče feta sira, prelijte maslinovim uljem i stavite da se peče na 200°C oko 20 minuta. Za to vreme propržite mleveno meso sa seckanim belim lukom. Posolite i pobiberite. Izvadite povrće iz rerne, promešajte da se sve sjedini, dodajte kuvane i proceđene makarone, pa sipajte mleveno meso. Promešajte, a onda poređajte parčiće sira. Vratite u rernu na 200°C još nekih 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus