Makarone bolonjeze spadaju u najpoznatije italijansko jelo, a pripremaju se tako što testeninu po želji prelijte gustim sosom od paradajza i mlevenog mesa. Postoji i moderinija verizija čuvenog klasika, a to je da u sos dodate senf i pavlaku za kuvanje. Ova dva sastojka će dodatno obogatiti ukus i ulepšati jelo. Isprobajte i ovaj recept koji se lako i brzo sprema. 

  • Sastojci:
  • 1/2 crnog luka
  • 450 g mlevenog mesa 
  • 220 g makarona 
  • 2 čena belog luka
  • 450 ml paradajz sosa
  • 1 kašika paradajz paste
  • 120 ml pavlake za kuvanje 
  • 1/2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice italijanskog začina
  • malo parmezana

Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, a nakon minut, dva i mleveno meso. Kada se uprži dodajte paradajz pastu, paradajz sos, senf i italijanski začin. Promešajte i krčkajte 5 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite još 5-10 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Procedite ih i dodajte u sos, pa lepo promešajte. Pospite parmezanom, ako želite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE