Makarone bolonjeze spadaju u najpoznatije italijansko jelo, a pripremaju se tako što testeninu po želji prelijte gustim sosom od paradajza i mlevenog mesa. Postoji i moderinija verizija čuvenog klasika, a to je da u sos dodate senf i pavlaku za kuvanje. Ova dva sastojka će dodatno obogatiti ukus i ulepšati jelo. Isprobajte i ovaj recept koji se lako i brzo sprema.
- Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 450 g mlevenog mesa
- 220 g makarona
- 2 čena belog luka
- 450 ml paradajz sosa
- 1 kašika paradajz paste
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice italijanskog začina
- malo parmezana
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, a nakon minut, dva i mleveno meso. Kada se uprži dodajte paradajz pastu, paradajz sos, senf i italijanski začin. Promešajte i krčkajte 5 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite još 5-10 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Procedite ih i dodajte u sos, pa lepo promešajte. Pospite parmezanom, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem