Makarone bolonjeze spadaju u najpoznatije italijansko jelo, a pripremaju se tako što testeninu po želji prelijte gustim sosom od paradajza i mlevenog mesa. Postoji i moderinija verizija čuvenog klasika, a to je da u sos dodate senf i pavlaku za kuvanje. Ova dva sastojka će dodatno obogatiti ukus i ulepšati jelo. Isprobajte i ovaj recept koji se lako i brzo sprema.
- Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 450 g mlevenog mesa
- 220 g makarona
- 2 čena belog luka
- 450 ml paradajz sosa
- 1 kašika paradajz paste
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice italijanskog začina
- malo parmezana
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, a nakon minut, dva i mleveno meso. Kada se uprži dodajte paradajz pastu, paradajz sos, senf i italijanski začin. Promešajte i krčkajte 5 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite još 5-10 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Procedite ih i dodajte u sos, pa lepo promešajte. Pospite parmezanom, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus