Jesen je prepoznatljiva po poslasticama od bundeve, kestena i jabuka. Umesto pita i kolača spremite neobičnu salatu sa bundevom i pavlakom za koju će vam biti potrebno samo par sastojaka i manje od pola sata. Ovako pripremljenu bundevu možete da pripremite za slavsku trpezu, ali isto tako i kao prilog bilo kojoj vrsti mesa. 

  • Sastojci:
  • 700 g bundeve 
  • 120 g kisele pavlake 
  • 1 čen belog luka 
  • 20 g peršuna 
  • 2 kašike ulja 

Priprema:
Bundevu očistite i isecite na kockice, pa je propržite na ulju nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku koju ste posolili, pobiberili i pomešali sa seckanim peršunom i mlevenim belim lukom. Poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još 5-10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE