Jesen je prepoznatljiva po poslasticama od bundeve, kestena i jabuka. Umesto pita i kolača spremite neobičnu salatu sa bundevom i pavlakom za koju će vam biti potrebno samo par sastojaka i manje od pola sata. Ovako pripremljenu bundevu možete da pripremite za slavsku trpezu, ali isto tako i kao prilog bilo kojoj vrsti mesa.
- Sastojci:
- 700 g bundeve
- 120 g kisele pavlake
- 1 čen belog luka
- 20 g peršuna
- 2 kašike ulja
Priprema:
Bundevu očistite i isecite na kockice, pa je propržite na ulju nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku koju ste posolili, pobiberili i pomešali sa seckanim peršunom i mlevenim belim lukom. Poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem