Jesen je prepoznatljiva po poslasticama od bundeve, kestena i jabuka. Umesto pita i kolača spremite neobičnu salatu sa bundevom i pavlakom za koju će vam biti potrebno samo par sastojaka i manje od pola sata. Ovako pripremljenu bundevu možete da pripremite za slavsku trpezu, ali isto tako i kao prilog bilo kojoj vrsti mesa.
- Sastojci:
- 700 g bundeve
- 120 g kisele pavlake
- 1 čen belog luka
- 20 g peršuna
- 2 kašike ulja
Priprema:
Bundevu očistite i isecite na kockice, pa je propržite na ulju nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku koju ste posolili, pobiberili i pomešali sa seckanim peršunom i mlevenim belim lukom. Poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus