Kada kažemo ćufte obično pomislimo na one mesnate, ali i ćufte od povrća mogu biti jednako ukusne. Smesa od bundeve, unutra topljeni sir, a odozgo prezle - ovako napravljene više liče na krokete, ali imaju oblik ćufti. Lako i jednostavno se prave, a nestaće sas tola čim ih poslužite.
- Sastojci:
- 500 g bundeve
- so, biber, žalfija
- maslinovo ulje
- 100 g prezli
- 100 g parmezana
- 1 jaje
- kačkavalj
- ulje za prženje
Priprema:
Bundevu isecite na kriške i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Začinite sa malo maslinovog ulja i prstohvatom soli i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 30 minuta. Prebacite kriške bundeve u činiju i izgnječite ih viljuškom. Dodajte prezle, parmezan, jaje, žalfiju i biber i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Formirajte kuglice i u svaku dodajte komadić sira. Uvaljajte ih u prezle. U duboko zagrejanom ulju pržite ćufte od bundeve dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem