Kada kažemo ćufte obično pomislimo na one mesnate, ali i ćufte od povrća mogu biti jednako ukusne. Smesa od bundeve, unutra topljeni sir, a odozgo prezle - ovako napravljene više liče na krokete, ali imaju oblik ćufti. Lako i jednostavno se prave, a nestaće sas tola čim ih poslužite.

  • Sastojci:
  • 500 g bundeve
  • so, biber, žalfija
  • maslinovo ulje
  • 100 g prezli
  • 100 g parmezana
  • 1 jaje
  • kačkavalj
  • ulje za prženje 

Priprema:

Bundevu isecite na kriške i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Začinite sa malo maslinovog ulja i prstohvatom soli i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 30 minuta. Prebacite kriške bundeve u činiju i izgnječite ih viljuškom. Dodajte prezle, parmezan, jaje, žalfiju i biber i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Formirajte kuglice i u svaku dodajte komadić sira. Uvaljajte ih u prezle. U duboko zagrejanom ulju pržite ćufte od bundeve dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE