Gulaš je specijalitet koji se pravi tako što se meso krčka u paradajz sosu i na crnom luku nekih 2-3 sata. Nakon toga meso bude baš mekano. Ako kojim slučajem ne jedete meso ili postite isprobajte i posni gulaš sa leblebijama. Ovo jelo ipak možete da obogatite proprženom slaninom ili da dodate i meso. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 tegla pečenih paprika 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1/2 kašičice kumina 
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 240-360 ml vode
  • 1 konzerva leblebija

Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli i seckanu šargarepu. Kad omekša dodajte sitno seckani paradajz i kuvajte još 5 minuta. Dodajte seckane pečene paprike, pospite slatku papriku, kumin, posolite, pobiberite i kuvajte 1 minut. Prebacite povrće u blender, dodajte vodu i blendajte dok ne postane glatko. Smesu sipajte u šerpu, dodajte proceđene leblebije, prokuvajte, poklopite i dinstajte oko 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE