Gulaš je specijalitet koji se pravi tako što se meso krčka u paradajz sosu i na crnom luku nekih 2-3 sata. Nakon toga meso bude baš mekano. Ako kojim slučajem ne jedete meso ili postite isprobajte i posni gulaš sa leblebijama. Ovo jelo ipak možete da obogatite proprženom slaninom ili da dodate i meso.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 tegla pečenih paprika
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 240-360 ml vode
- 1 konzerva leblebija
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli i seckanu šargarepu. Kad omekša dodajte sitno seckani paradajz i kuvajte još 5 minuta. Dodajte seckane pečene paprike, pospite slatku papriku, kumin, posolite, pobiberite i kuvajte 1 minut. Prebacite povrće u blender, dodajte vodu i blendajte dok ne postane glatko. Smesu sipajte u šerpu, dodajte proceđene leblebije, prokuvajte, poklopite i dinstajte oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom