Često se desi da iako ste kupili najkvalitetniji komad mesa, nakon pripreme ono bude žilavo i teško se žvaće. Ako želite da vam se junetina koju ste spremili topi u ustima i raspada na tanjiru morate je krčkati što duže u sopstvenom soku a potom i u sosu. Recept u nastavku objedinjuje oba načina i zbog toga ćete dobiti najmekše meso za ručak.
- Sastojci:
- 600 g junetine
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 500 ml paradajz pelata
- so, biber, mlevena paprika, sušeni bosiljak
- ulje za prženje
Priprema:
Na ulju dinstajte meso oko 15 minuta. ono će pustiti i svoju tečnost pa će omekšati. Potom dodajte seckan luk i šargarepu. Kratko dinstajte pa kada dodate i seckanu papriku poklopite i krčkajte oko 20 minuta. Zatim umešajte paradajz pelat , začinite, promešajte i ostabvite poklopljeno da se krčka još 45 minuta kako bi meso skroz omekšalo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus