Često se desi da iako ste kupili najkvalitetniji komad mesa, nakon pripreme ono bude žilavo i teško se žvaće. Ako želite da vam se junetina koju ste spremili topi u ustima i raspada na tanjiru morate je krčkati što duže u sopstvenom soku a potom i u sosu. Recept u nastavku objedinjuje oba načina i zbog toga ćete dobiti najmekše meso za ručak.

  • Sastojci:
  • 600 g junetine
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 500 ml paradajz pelata
  • so, biber, mlevena paprika, sušeni bosiljak
  • ulje za prženje

Priprema:

Na ulju dinstajte meso oko 15 minuta. ono će pustiti i svoju tečnost pa će omekšati. Potom dodajte seckan luk i šargarepu. Kratko dinstajte pa kada dodate i seckanu papriku poklopite i krčkajte oko 20 minuta. Zatim umešajte paradajz pelat , začinite, promešajte i ostabvite poklopljeno da se krčka još 45 minuta kako bi meso skroz omekšalo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE