Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUNEĆE MESO KRČKANO U PARADAJZ SOSU: Toliko je mekano da se raspada u tanjiru (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Ručak sa mesom kom se raduje cela porodica.

 Junetina u paradajz sosu.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Hearty and tasty

Često se desi da iako ste kupili najkvalitetniji komad mesa, nakon pripreme ono bude žilavo i teško se žvaće. Ako želite da vam se junetina koju ste spremili topi u ustima i raspada na tanjiru morate je krčkati što duže u sopstvenom soku a potom i u sosu. Recept u nastavku objedinjuje oba načina i zbog toga ćete dobiti najmekše meso za ručak.

  • Sastojci:
  • 600 g junetine
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 500 ml paradajz pelata
  • so, biber, mlevena paprika, sušeni bosiljak
  • ulje za prženje

Priprema:

Na ulju dinstajte meso oko 15 minuta. ono će pustiti i svoju tečnost pa će omekšati. Potom dodajte seckan luk i šargarepu. Kratko dinstajte pa kada dodate i seckanu papriku poklopite i krčkajte oko 20 minuta. Zatim umešajte paradajz pelat , začinite, promešajte i ostabvite poklopljeno da se krčka još 45 minuta kako bi meso skroz omekšalo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti