U slučaju da se pitate šta su rizoli, u Australiji (i na Novom Zelandu) su to male mesne pljeskavice koje se obično prže u tiganju, a prave se od junećeg ili pilećeg mlevenog mesa. Rizoli su u stvari pljeskavice koje se prave širom sveta od mesa, ribe, morskih plodova ili povrća, ali u Australiji one imaju svoj naziv i često im se dodaju začini, sir i vorčester sos. Predlažemo vam da isprobate recept za pileće rizole sa puno sira koje će vas oduševiti ukusom.
- Sastojci:
- 500 g pilećeg mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 1,5 šolja tvrdog sira
- 3/4 šolje prezla
- 1 kašika peršuna
Priprema:
Pomešajte pileće mleveno meso, rendanu šargarepu i rendanu tikvicu koju ste prethodno ocedili. Zatim dodajte jaje, rendani tvrdi sir, prezle, sitno seckani peršun i posolite i pobiberite. Zatim malo pokvasite ruke i formirajte pljeskavice. Zagrejte kašiku ulja i ispržite pljeskavice, pa ređajte na ubrus.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus