U slučaju da se pitate šta su rizoli, u Australiji (i na Novom Zelandu) su to male mesne pljeskavice koje se obično prže u tiganju, a prave se od junećeg ili pilećeg mlevenog mesa. Rizoli su u stvari pljeskavice koje se prave širom sveta od mesa, ribe, morskih plodova ili povrća, ali u Australiji one imaju svoj naziv i često im se dodaju začini, sir i vorčester sos. Predlažemo vam da isprobate recept za pileće rizole sa puno sira koje će vas oduševiti ukusom.
- Sastojci:
- 500 g pilećeg mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 1,5 šolja tvrdog sira
- 3/4 šolje prezla
- 1 kašika peršuna
Priprema:
Pomešajte pileće mleveno meso, rendanu šargarepu i rendanu tikvicu koju ste prethodno ocedili. Zatim dodajte jaje, rendani tvrdi sir, prezle, sitno seckani peršun i posolite i pobiberite. Zatim malo pokvasite ruke i formirajte pljeskavice. Zagrejte kašiku ulja i ispržite pljeskavice, pa ređajte na ubrus.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom