U slučaju da se pitate šta su rizoli, u Australiji (i na Novom Zelandu) su to male mesne pljeskavice koje se obično prže u tiganju, a prave se od junećeg ili pilećeg mlevenog mesa. Rizoli su u stvari pljeskavice koje se prave širom sveta od mesa, ribe, morskih plodova ili povrća, ali u Australiji one imaju svoj naziv i često im se dodaju začini, sir i vorčester sos. Predlažemo vam da isprobate recept za pileće rizole sa puno sira koje će vas oduševiti ukusom. 

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg mlevenog mesa 
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • 1,5 šolja tvrdog sira  
  • 3/4 šolje prezla 
  • 1 kašika  peršuna

Priprema:

Pomešajte pileće mleveno meso, rendanu šargarepu i rendanu tikvicu koju ste prethodno ocedili. Zatim dodajte jaje, rendani tvrdi sir, prezle, sitno seckani peršun i posolite i pobiberite. Zatim malo pokvasite ruke i formirajte pljeskavice. Zagrejte kašiku ulja i ispržite pljeskavice, pa ređajte na ubrus. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE