Ćufte su na našoj trpezi uvek rado viđene, a prave se uglavnom od junećeg mesa. Ovaj recept za ćufte od pilećeg mesa oduševiće sve prave gurmane, a uz pikantan sos od paradajza uživaćete u svakom zalogaju. Možete da ih poslužite uz prilog po želji, a nabolje se slažu uz pire krompir ili bareni pirinač. 

  • Sastojci:
  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 kašičica kumina
  • svež peršun
  • so, biber
  • Za sos:
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika pasiranog paradajza
  • 3 ljute papričice (opciono)
  • 200 ml vode
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, pa je sameljite u blenderu. Pomešajte sa sitno seckanim lukom, paprikom, peršunom, belim lukom, prezlama i začinima, pa zamesite smesu tako da se sastojci lepo povežu. Oblikujte rukama ćufte željene veličine. Pržite ih u tiganju sa obe strane dok ne porumene. Za sos propržite iseckanu glavicu luka na malo ulja dok se ne zastakli. Dodajte papriku, paradajz i beli luk. Posolite, dodajte kašiku pasiranog paradajza i dinstajte dok povrće ne omekša. Ukoliko želite da bude pikantno dodajte i ljute papričice. Sipajte vodu, dodajte još začina po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka 20 minuta. Na kraju sve ispasirajte štapnim mikserom i dodajte malo sirćeta. Pileće ćufte služite prelivene sosom uz prilog po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE