Ćufte su na našoj trpezi uvek rado viđene, a prave se uglavnom od junećeg mesa. Ovaj recept za ćufte od pilećeg mesa oduševiće sve prave gurmane, a uz pikantan sos od paradajza uživaćete u svakom zalogaju. Možete da ih poslužite uz prilog po želji, a nabolje se slažu uz pire krompir ili bareni pirinač.
- Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 3 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica kumina
- svež peršun
- so, biber
- Za sos:
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 4 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika pasiranog paradajza
- 3 ljute papričice (opciono)
- 200 ml vode
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pa je sameljite u blenderu. Pomešajte sa sitno seckanim lukom, paprikom, peršunom, belim lukom, prezlama i začinima, pa zamesite smesu tako da se sastojci lepo povežu. Oblikujte rukama ćufte željene veličine. Pržite ih u tiganju sa obe strane dok ne porumene. Za sos propržite iseckanu glavicu luka na malo ulja dok se ne zastakli. Dodajte papriku, paradajz i beli luk. Posolite, dodajte kašiku pasiranog paradajza i dinstajte dok povrće ne omekša. Ukoliko želite da bude pikantno dodajte i ljute papričice. Sipajte vodu, dodajte još začina po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka 20 minuta. Na kraju sve ispasirajte štapnim mikserom i dodajte malo sirćeta. Pileće ćufte služite prelivene sosom uz prilog po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem