Pire krompir je svima omiljen prilog koji savršeno ide uz jela od mesa, punjene paprike i ostale druge specijalitete. Iako je sam recept jednostavan, ponekad se desi da pire ne bude onako divno kremast, već naprotiv ima "gumenu" strukturu, što može da pokvari ukus i kompletan ručak.

Postoje razni trikovi kako da dobijete savršen pire krompir, a nedavno je australijski kuvar po imenu Niko Rob podelio jedan zanimljiv video, kako da ovaj prilog spremite bolje.

Tajna je u tome da se ništa ne baca, čak ni kora od krompira. Prvo dobro operite krompire i ogulite koru i ostavite je sa strane pošto će vam trebati kasnije. Zatim isecite krompire na pola i kuvajte dok ne omekša. Skuvan krompir dobro ispasirajte tako da ne bude grudvica. Nakon toga u krompir dodajte kockicu maslaca i začine po ukusu,

A sada dolazi onaj bitan deo zbog kog će pire biti nikad lepši. Nikova tajna krije se u pripremi mleka. On takođe stavlja mleko u pire, ali prvo ga spremi na poseban način. U mleko stavi sačuvanu koru od krompira i kuva dva minuta na jakoj vatri. Posle kuvanja procedi mleko i tek onda sipa u smesu.

Pire krompir spremljen na ovaj način biće lepšeg ukusa i kremasitiji. A ceo postupak pripeme možete da pogledate u videu u nastavku teksta.

trik za najkremastiji pire krompir tiktok/nickoskitchen

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE