Pire krompir je svima omiljen prilog koji savršeno ide uz jela od mesa, punjene paprike i ostale druge specijalitete. Iako je sam recept jednostavan, ponekad se desi da pire ne bude onako divno kremast, već naprotiv ima "gumenu" strukturu, što može da pokvari ukus i kompletan ručak.
Postoje razni trikovi kako da dobijete savršen pire krompir, a nedavno je australijski kuvar po imenu Niko Rob podelio jedan zanimljiv video, kako da ovaj prilog spremite bolje.
Tajna je u tome da se ništa ne baca, čak ni kora od krompira. Prvo dobro operite krompire i ogulite koru i ostavite je sa strane pošto će vam trebati kasnije. Zatim isecite krompire na pola i kuvajte dok ne omekša. Skuvan krompir dobro ispasirajte tako da ne bude grudvica. Nakon toga u krompir dodajte kockicu maslaca i začine po ukusu,
A sada dolazi onaj bitan deo zbog kog će pire biti nikad lepši. Nikova tajna krije se u pripremi mleka. On takođe stavlja mleko u pire, ali prvo ga spremi na poseban način. U mleko stavi sačuvanu koru od krompira i kuva dva minuta na jakoj vatri. Posle kuvanja procedi mleko i tek onda sipa u smesu.
Pire krompir spremljen na ovaj način biće lepšeg ukusa i kremasitiji. A ceo postupak pripeme možete da pogledate u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus