Sočne svinjske krmenadle u sosu od jabuka, luka i neutalne pavlake, odlične su za ukusan jesenji ručak koji će oduševiti celu porodicu. Toliko jednostavan recept, a vi ćete imati jelo kao iz najboljeg restorana. Meso neće biti suvo, već savršeno mekano kao puter. Toliko su ukusne da vam nikakav prilog uz njih nije potreban. Kada budete probali krmenadle po ovom receptu pravićete ih stalno.
- Sastojci:
- 4 svinjske krmenadle
- kockica putera
- 2 jabuke
- 1 glavica luka
- 2 kašike šećera
- 30 ml jabukovog sirćeta
- 100 ml neutralne pavlake
- malo peršuna
- so, biber
Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom s obe strane i dobro utrljate u meso. U tiganju otopite kockicu putera, pa ubacite krmenadle. Pecite ih sa obe strane nekoliko minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane. Jabuke očistite i isecite na tanke kriške, pa ih stavite u tiganj u kome se pržilo meso, zajedno sa sitno naseckanim lukom. Dinstajte zajedno oko 5 minuta. Prelijte ih sirćetom, dodajte šećer, pa dinstajte dok višak tečnosti ne ispari. Sipajte neutralnu pavlaku, sve dobro izmešajte, pa vratite pečene krmenadle. Krčkajte još desetak minuta u poklopljenom tiganju. Pospite naseckanim peršunom i servirajte dok su još tople.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus