Za ručak napravite sočne krmenadle u sosu od senfa i poslužite sa pečenim krompirom.

Da bi vam krmenadle uvek bile sočne morate da pazite kada ih pržite ili pečete. Vodite računa da ne preterate sa termičkom obradom, jer mogu da da postanu suve. Isprobajte i ovaj recept za koji vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće, a sos od senfa i pavlake za kuvanje meso čini mnogo ukusnijim.
Sastojci:
- 4 krmenadli
- 240 ml pilećeg bujona
- 1 puna kašika senfa od celog zrna
- 120 ml pavlake za kuvanje
- malo vorčester sosa
Priprema:
Meso posolite i pobiberite. Malo ulja sipajte u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte i meso i pecite oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite krmenadle u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 5-6 minuta. Smanjite temepraturu na šporetu i u tiganj sipajte bujon. Ostavite nekih 3-4 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte senf, pavlaku za kuvanje i vorčester sos. Promešajte i ostavite da provri, pa lagano kuvajte još 5 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Gotovo meso izvadite iz rerne i ostavite da odmori na toplom tanjiru oko 3-4 minuta. Prelijte sos preko mesa i pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.