Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNE KRMENADLE U SOSU OD SENFA: Meso neće biti suvo već mekano i ukusno, a uspeće i početnicima u kuhinji (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Za ručak napravite sočne krmenadle u sosu od senfa i poslužite sa pečenim krompirom.

 Sočne krmenadle u sosu od senfa Izvor: Printscreen/YT/Kitchen Sanctuary

Da bi vam krmenadle uvek bile sočne morate da pazite kada ih pržite ili pečete. Vodite računa da ne preterate sa termičkom obradom, jer mogu da da postanu suve. Isprobajte i ovaj recept za koji vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće, a sos od senfa i pavlake za kuvanje meso čini mnogo ukusnijim. 

Sastojci: 

  • 4 krmenadli
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 1 puna kašika senfa od celog zrna
  • 120 ml pavlake za kuvanje 
  • malo vorčester sosa

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso posolite i pobiberite. Malo ulja sipajte u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte i meso i pecite oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite krmenadle u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 5-6 minuta. Smanjite temepraturu na šporetu i u tiganj sipajte bujon. Ostavite nekih 3-4 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte senf, pavlaku za kuvanje i vorčester sos. Promešajte i ostavite da provri, pa lagano kuvajte još 5 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Gotovo meso izvadite iz rerne i ostavite da odmori na toplom tanjiru oko 3-4 minuta. Prelijte sos preko mesa i pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti