Lako i brzo napravite ćufte koje će vaša porodica obožavati. Ove ćufte su tako sočne i tako ukusne jer se prvo krčkaju u sosu od piva, a onda se zapeku. Recept je veoma jednostavan, da će svako umeti da ih napravi. Kada ih jednom budete probali pravićete ih stalno.

  • Sastojci:
  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 crna luka
  • 2 jajeta
  • 30 g prezli
  • biber, so, majčina dušica, kumin, mlevena paprika, origano, peršun
  • 4 krompira
  • 150 g parmezana
  • 100 g sira
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 250 ml piva
  • 30 ml maslinovog ulja

Priprema:

Mleveno meso začinite solju, biberom, crvenom paprikom, kuminom, majčinom dušicom i peršunom. Dodajte 1 mali luk, jaja i prezle. Dobro izmesite, poklopite i ostavite u frižideru 1 sat. Krompir i drugu glavicu luka krupnije isecite, stavite u pleh, dodajte 30 ml maslinovog ulja, kukuruzni skrob, parmezan, so, biber, crvenu papriku i origano. Dobro izmešajte. Preko toga ređamo ćufte koje formiramo od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu parče sira. Dodajte pivo, pokrijte tepsiju folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 40 minuta. Nakon što skinete foliju, ćufte premažite sa malo maslinovog ulja u kome smo rastvorili 1/2 kašičice crvene paprike. Pecite posudu na 200 ° C15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE