Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĆUFTE SA KUPUSOM U PARADAJZ SOSU: U mleveno meso dodajte izdinstano povrće za još bolji ukus (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Isprobajte ćufte na potpuno nov način.

 ćufte u paradajz sosu.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/FooDee

Ćufte su faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, luka i začina. Pripremaju se  prženjem, pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu. Postoji mnogo vrsta ovih loptica koje koriste različite vrste mesa i začina. Sada isprobajte recept za ćufte sa lukom, kupusom i šargarepom u paradajz sosu.

  • Sastojci:
  • 500-600 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 300 g kupusa
  • so, biber
  • 500 ml paradajz soka
  • 1  lovorov list

Priprema:

Narendajte šargarepu na krupno rende. Crni luk sitno iseckati. Kupus isecite. Luk propržite, dodajte šargarepu, pa kupus. Dinstajte 15 minuta dok kupus ne omekša. Dodajte povrće u mleveno meso. Posolite i pobiberite. Formirajte ćuftice i pržite ih sa obe strane. Sipajte paradajz sos, stavite lovorov list. Pokrijte i dinstajte 15-20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti