Ćufte su faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, luka i začina. Pripremaju se  prženjem, pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu. Postoji mnogo vrsta ovih loptica koje koriste različite vrste mesa i začina. Sada isprobajte recept za ćufte sa lukom, kupusom i šargarepom u paradajz sosu.

  • Sastojci:
  • 500-600 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 300 g kupusa
  • so, biber
  • 500 ml paradajz soka
  • 1  lovorov list

Priprema:

Narendajte šargarepu na krupno rende. Crni luk sitno iseckati. Kupus isecite. Luk propržite, dodajte šargarepu, pa kupus. Dinstajte 15 minuta dok kupus ne omekša. Dodajte povrće u mleveno meso. Posolite i pobiberite. Formirajte ćuftice i pržite ih sa obe strane. Sipajte paradajz sos, stavite lovorov list. Pokrijte i dinstajte 15-20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE