Ćufte su faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, luka i začina. Pripremaju se prženjem, pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu. Postoji mnogo vrsta ovih loptica koje koriste različite vrste mesa i začina. Sada isprobajte recept za ćufte sa lukom, kupusom i šargarepom u paradajz sosu.
- Sastojci:
- 500-600 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 300 g kupusa
- so, biber
- 500 ml paradajz soka
- 1 lovorov list
Priprema:
Narendajte šargarepu na krupno rende. Crni luk sitno iseckati. Kupus isecite. Luk propržite, dodajte šargarepu, pa kupus. Dinstajte 15 minuta dok kupus ne omekša. Dodajte povrće u mleveno meso. Posolite i pobiberite. Formirajte ćuftice i pržite ih sa obe strane. Sipajte paradajz sos, stavite lovorov list. Pokrijte i dinstajte 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus