Ćufte su faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, luka i začina. Pripremaju se prženjem, pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu. Postoji mnogo vrsta ovih loptica koje koriste različite vrste mesa i začina. Sada isprobajte recept za ćufte sa lukom, kupusom i šargarepom u paradajz sosu.
- Sastojci:
- 500-600 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 300 g kupusa
- so, biber
- 500 ml paradajz soka
- 1 lovorov list
Priprema:
Narendajte šargarepu na krupno rende. Crni luk sitno iseckati. Kupus isecite. Luk propržite, dodajte šargarepu, pa kupus. Dinstajte 15 minuta dok kupus ne omekša. Dodajte povrće u mleveno meso. Posolite i pobiberite. Formirajte ćuftice i pržite ih sa obe strane. Sipajte paradajz sos, stavite lovorov list. Pokrijte i dinstajte 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem