Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO JE MLEVENO MESO MASNO DODAJTE JEDAN SASTOJAK: On je spas i popravlja ukus, a ima ga svaka kuća

Autor Sanja Belinić

Kuvari su otkrili koja se to namirnica dodaje u mleveno meso da uvek bude sočno, čak i ako nije najkvalitetnije.

 Šta se dodaje u mleveno meso da bi bilo sočno Izvor: Shutterstock

Bilo da kupujete meso i sami meljete kod kuće ili kupujete gotovo mleveno meso, može da se desi da ono bude masno, a to dosta kvari ukus. Ako je meso previše masno može da se iskoristi da napravite pite, ali ako želite ćufte, faširane ili ćevape bitno je da meso bude kvalitetno. 

Više ne morate da bacate meso ili da se pitate kakvog će ukusa biti jer postoji spas. Potrebna je samo jedna namirnica i vaše mleveno meso će ponovo biti savršenog ukusa. Кuvari preporučuju da u mleveno meso dodate jedan jeftin i pristupačan sastojak koji će poboljšati teksturu mlevenog mesa. Reč je o krompiru. Povrće narendajte, a zatim dodajte u mleveno meso. Ako želite možete da dodate i neku drugu namirnicu kao što je bundeva ili pirinač. Mleveno meso će ostati sočno, ali će biti lakše za oblikovanje i pečenje faširanih, ćevapa, ćufti... 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti