Belo meso se najčešće može videti na našim trpezama, jer je najpristupačnije i brzo se pravi. Slaže se sa svim sosevima, testeninama i povćem pa tako uvek možete imati novo jelo. Naš predlog je punjeno rolovano belo meso. Pravi se lako i brzo, a rezultat je mekano meso sa zlatnom koricom i fil koji curi.

  • Sastojci:
  • 500 g belog mesa
  • so, biber
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • brašno za valjanje
  • ulje
  • peršun

Priprema:

Belo meso isecite na tanje šnicle pa ih još malo istanjite čekićem za meso. Posolite i pobiberite. Šunku i kačkavalj kupite u komadu pa ih isecite na kockice. Na svako parče mesa stavite po kocku šunke i dve kačkavalja. Urolajte pa uvaljajte u brašno. Pržite u tiganju na vrelom ulju. Duplo je brže nego u rerni, plus će se uhvatiti zlatna korica. Pre serviranja pospite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE