Belo meso se najčešće može videti na našim trpezama, jer je najpristupačnije i brzo se pravi. Slaže se sa svim sosevima, testeninama i povćem pa tako uvek možete imati novo jelo. Naš predlog je punjeno rolovano belo meso. Pravi se lako i brzo, a rezultat je mekano meso sa zlatnom koricom i fil koji curi.
- Sastojci:
- 500 g belog mesa
- so, biber
- 100 g kačkavalja
- 100 g šunke
- brašno za valjanje
- ulje
- peršun
Priprema:
Belo meso isecite na tanje šnicle pa ih još malo istanjite čekićem za meso. Posolite i pobiberite. Šunku i kačkavalj kupite u komadu pa ih isecite na kockice. Na svako parče mesa stavite po kocku šunke i dve kačkavalja. Urolajte pa uvaljajte u brašno. Pržite u tiganju na vrelom ulju. Duplo je brže nego u rerni, plus će se uhvatiti zlatna korica. Pre serviranja pospite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus