Meso koje se raspada i za koje vam nije potreban nož je želja svake domaćice. Da napravite meso mekano kao duša sada nije nikakva nauka. Tajna je u dugom krčkanju, ali i puteru koji se stavlja preko luka. Puter i voda, kao i sok koji meso pušta tokom kuvanja su dobitna kombinacija i prave taj ukusan umak. Za potpuni ugođaj poslužite sa pire krompirom

  • Sastojci:
  • 1 kg govedine
  • 400 g luka
  • 100-120 g putera
  • 50 ml vode
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, pa preko poređajte crni luk isečen na rebarca. Preko stavite puter isečen na kocke i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte sat vremena na srednjoj temepraturi. Skinite poklopac, posolite i pobiberite, pa dodajte seckani beli luk, a zatim promešajte. Ponovo poklopite i kuvajte još 90-120 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE