Meso koje se raspada i za koje vam nije potreban nož je želja svake domaćice. Da napravite meso mekano kao duša sada nije nikakva nauka. Tajna je u dugom krčkanju, ali i puteru koji se stavlja preko luka. Puter i voda, kao i sok koji meso pušta tokom kuvanja su dobitna kombinacija i prave taj ukusan umak. Za potpuni ugođaj poslužite sa pire krompirom.
- Sastojci:
- 1 kg govedine
- 400 g luka
- 100-120 g putera
- 50 ml vode
- 3 čena belog luka
Priprema:
Meso isecite na krupnije kocke, pa preko poređajte crni luk isečen na rebarca. Preko stavite puter isečen na kocke i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte sat vremena na srednjoj temepraturi. Skinite poklopac, posolite i pobiberite, pa dodajte seckani beli luk, a zatim promešajte. Ponovo poklopite i kuvajte još 90-120 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus