Meso koje se raspada i za koje vam nije potreban nož je želja svake domaćice. Da napravite meso mekano kao duša sada nije nikakva nauka. Tajna je u dugom krčkanju, ali i puteru koji se stavlja preko luka. Puter i voda, kao i sok koji meso pušta tokom kuvanja su dobitna kombinacija i prave taj ukusan umak. Za potpuni ugođaj poslužite sa pire krompirom.
- Sastojci:
- 1 kg govedine
- 400 g luka
- 100-120 g putera
- 50 ml vode
- 3 čena belog luka
Priprema:
Meso isecite na krupnije kocke, pa preko poređajte crni luk isečen na rebarca. Preko stavite puter isečen na kocke i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte sat vremena na srednjoj temepraturi. Skinite poklopac, posolite i pobiberite, pa dodajte seckani beli luk, a zatim promešajte. Ponovo poklopite i kuvajte još 90-120 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem