Od mlevenog mesa i krompira napravite lažnu musaku. Sastojci su isti kao za tradicionalnu musaku, samo što se u ovo jelododaje sir i paradajz sos, a nema preliva od jaja i pavlake koji daje zlatnu koricu. Meso i krompir prethodno ispržite, a zatim pospite sirom i zapecite u rerni. Ovaj video je za kratko vreme postao popularan na YouTube-u i videlo ga je preko 16 miliona ljudi.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- lovorov list
- 400 ml paradajz soka
- tvrdi sir
- 1 mladi luk
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na kriške, a zatim u pliću šerpu ili tiganj sipajte ulje i kada se zagreje dodajte krompir. Pržite, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i slatkom paprikom, pa nastavite da pržite dok ne dobije zlatnu koricu, a zatim sipajte u tepsiju. U istoj šerpi propržite mleveno meso, pa dodajte seckani crni luk, mleveni beli luk i paradajz sos. Lepo promešajte. Zatim dodajte lovorov list i onda poklopite i krčkajte oko 7 minuta. Sipajte preko krompira i lepo poravnajte. Pospite rendanim sirom i pospite seckanim mladim lukom, kao i origanom. Prelijte uljem i pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem