Pire krompir je mnogima omiljeni prilog, a nekada nam se desi da omanemo u proceni i napravimo nešto veće količine. Niko ne voli da baca hranu, a glavno pitanje za koje mnogi imaju nedoumicu je da li je zdravo podgrevati pire krompir?

Pire krompir je moguće ponovo podgrejati i iskoristiti za sutrašnji ručak, ali treba ispratiti nekoliko koraka da bi bio ukusan kao i kada je sveže spremljen. Zbog dodavanja mleka i putera u pripremi mora da se čuva u frižideru, a kako u krompiru ima puno skroba pire može dobiti suvu i gumenastu teksturu.

Najbolji način za podgrevanje pire krompira je u rerni, bilo da je napravljen samo od krompira, mleka, putera i soli ili ste dodavali još neke sastojke kao što su recimo pavlaka ili beli luk. Prednost ovog načina podgrevanja je u tome što omogućava ravnomerno zagrevanje, pa će se izbeći dodatno stvrdnjavanje.

Da bi ste izbegli da pire bude suv, u posudu pre pečenja dodajte malo mleka ili putera. Zagrejte rernu na 180 stepeni i ponovo zagrejte krompir dok ne bude topao, nekih 15-20 minuta.

Nakon podgrejavanja, proverite ima li dovoljno začina, možda će vam trebati malo više soli i bibera, posebno ako ste dodali više mleka. Ono što je važno napomenuti da podgrevanjem pire krompir neće biti toksičan, ali zbog kristalizacije skroba ponovnim zagrevanjem može malo teže pasti na stomak.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE