Kada pržite ili pečete piletinu, naročito belo meso, ona često bude suva, što vam upropasti kompletan užitak u omiljenom jelu. Postoje razni trikovi da meso bude sočnije i mekše, a korisnik društvene mreže TikTok, po imenu Eliot, podelio je video, u kome tvrdi da je njegov način najbolji.
Sve što vam je potrebno je jedan kivi i malo maslinovog ulja. Kivi očistite i izgnječite i pomešajte ga sa malo malsinovog ulja, tako da dobijete marinadu. Piletinu isecite na tanke šnicle ili štapiće, pomešajte sa ovom smesom od kivija i ostavite da tako odstoji barem sat vremena. Zatim začinite solju i biberom po ukusu, a meso pržite ili pripemite na vama omiljen način.
"Ključ najsočnije piletine koju ćete ikada pojesti je zapravo kivi. Piletina se topi u ustima", rekao je Eliot u svom videu, koji je do sada pogledalo skoro 3 miliona ljudi, a zatim je dodao: "Znam da izgleda čudno, ali verujte mi. Slatko i kiselo, ali biće tako sočno. Sve samo s kivijem."
Zapravo se radi u enzimima koji se nalaze u ovom topskom voću. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.
Samo prilikom mariniranja povedite računa da vam piletina ne stoji predugo u kiviju, da ne bi bila previše mekana i da se u toku pripreme ne bi raspadala. Video sa pripremom i trikom pogledajte u nastavku.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom