Kada pržite ili pečete piletinu, naročito belo meso, ona često bude suva, što vam upropasti kompletan užitak u omiljenom jelu. Postoje razni trikovi da meso bude sočnije i mekše, a korisnik društvene mreže TikTok, po imenu Eliot, podelio je video, u kome tvrdi da je njegov način najbolji.
Sve što vam je potrebno je jedan kivi i malo maslinovog ulja. Kivi očistite i izgnječite i pomešajte ga sa malo malsinovog ulja, tako da dobijete marinadu. Piletinu isecite na tanke šnicle ili štapiće, pomešajte sa ovom smesom od kivija i ostavite da tako odstoji barem sat vremena. Zatim začinite solju i biberom po ukusu, a meso pržite ili pripemite na vama omiljen način.
"Ključ najsočnije piletine koju ćete ikada pojesti je zapravo kivi. Piletina se topi u ustima", rekao je Eliot u svom videu, koji je do sada pogledalo skoro 3 miliona ljudi, a zatim je dodao: "Znam da izgleda čudno, ali verujte mi. Slatko i kiselo, ali biće tako sočno. Sve samo s kivijem."
Zapravo se radi u enzimima koji se nalaze u ovom topskom voću. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.
Samo prilikom mariniranja povedite računa da vam piletina ne stoji predugo u kiviju, da ne bi bila previše mekana i da se u toku pripreme ne bi raspadala. Video sa pripremom i trikom pogledajte u nastavku.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta