Da li se i vama često desi da otvorite vrata frižidera i da vas je iz njega zapahne neprijatan miris? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan imamo jednostavno rešenje za vas.

Ponekad je teško rešiti se neprijatnog mirisa čak i nakon što ste temeljno očistili frižider deterdžentom i sredstvina za dezinfekciju. Prvo o čemu treba da vodite računa da vam namirnice ne stoje dugo u frižideru naročito povrće, voće i mesne prerađevine kojima je istekao rok ili su počele da trule.

Ukoliko se ipak desilo da se u frižideru pojavio neprijatan miris, postoji jedan pravi saveznik za rešenje ovog problema, a to je soda bikarbona.

Ono što treba da uradite je da izvadite sve namirnice sa polica. U litar tople vode rastvorite jednu punu kašiku sode bikarbone i ovom rastvoom detaljno prebrišite svaku policu. Takođe je važno da detaljno obrišete i vrata, ali i gumu na vratima, kao i držače na policama.

Da biste sprečili da se neprijatni mirisi ponovo pojave i tu može da vam pomogne soda bikarbona. Jednostavno ostavite čašu ili šoljicu napunjenu sodom bikarbonom u frižideru. Asprobovaće sve neprijatne mirise, a takođe će sprečiti da namirinice poprime miris jedna od druge.   

Ovako ostavljena soda bikarbona imaće efikasan učinak najviše dva meseca, nakon čega biste trebali da je zamenite svežom. Najbolje je da posudu držite na srednjoj polici u samom dnu frižidera.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE